Szegedi vadaspark

A Szegedi Vadaspark - hazánk legfiatalabb hagyományos, önkormányzati tulajdonú állatkertjeként - 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az erdők, tavak borította terület több órás kellemes és hasznos időtöltésre nyújt lehetőséget egész évben, Szeged belvárosától mindössze 2,5 kilométerre. Az állatok tágas, természetszerű kifutókban élnek, így megkeresésük, viselkedésük megfigyelése még élménydúsabbá teszi az idelátogatók programját.

Webcím: www.zooszeged.hu

Sun City Szabadidőközpont

Tökéletes kikapcsolódás Ön és családja részére. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes programokat kínál a wakeboardozástól a kalandparkon át. A szállodától könnyen megközelíthető távolsági autóbusszal vagy autóval. A Sun city szabadidőközpont a szállodától 25 km-re található.

Webcím: www.suncityszabadidokozpont.hu

Gellért szabadidőközpont

Aktív kikapcsolódás az egész család számára. A szabadidőközpont teljes körű sportszolgáltatást biztosít az aktív pihenésre vágyóknak. Legyen szó asztaliteniszről, teniszről, tollaslabdáról, kosárlabdáról vagy épp teremfociról. A szabadidő központ a szállodától 5 km- re található amely szintén könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel vagy a Szegedi City bike-kal.

Webcím: www.gellert.szeged.hu

Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének. Az egyre gyarapodó méretét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már nemcsak a Tisza belvárosi partja, de az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát.

Az igazi közösségi piknik hangulatban, kedélyes küzdelem zajlik a halfőzők között, amely az odalátogatóknak is érdekes, tartalmas szórakozást nyújt.
A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal.

A szegedi halászléről szól itt minden, s ezzel együtt a szögediségről, hagyományos gasztronómiai és kulturális értékeinkről, közösségépítésről és kulturált szórakozásról, betöltve azt a szerepet, amit vállal a fesztivál, nevezetesen hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse.

Nemcsak a hagyományos ízek, de a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát.

A szegedi nyárutó leghangulatosabb fesztiválja mindenkinek szól és mindenkit vár szeretettel a Tisza partjára, a kiváló ízek mellé színes, színvonalas szórakoztató programokkal a Huszár Mátyás rakparti nagyszínpadon és a Fesztivál más helyszínein is.


Szegedi Mangalica Fesztivál

Örömmel számolhatunk be arról, hogy ezt a célunkat elértük, a fesztiválból hagyomány lett és immár az egész ország tudja, hogy február elején mangalica fesztivál van Budapesten. 2010-től Debrecenben, Szombathelyen, 2012-től Székesfehérváron és Szegeden is lehetőségünk van bemutatkozni, így országos „vándorcikusz” lett a fesztivál. Az évente négy alkalommal - február (Budapest), április (Debrecen), szeptember (Székesfehérvár), november (Szeged) - megtartott sikeres fesztiválokon egyre több és jobb termékkel, termelővel lehet találkozni.

A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várjuk az érdeklődőket.

Szegedi Advent

Az ünnepi díszkivilágítás, a vasárnaponkénti adventi gyertyagyújtás adja meg a meghittséget, a karácsonyi hangulatot a Szegedi Advent programjaihoz. Felnőtt és gyermek egyaránt jól érezheti magát a karácsonyi vásár fogatagában, a forralt bor kellemes fűszeres illata és a karácsonyi ízek mindenkit arra csábítanak, hogy az adventi időszakban ellátogatassanak a Szegedi Advent karácsonyváró ünnepi programjaira.

Helyszín: 6720 Szeged, Dóm tér (november 25. és december 24. között)

Karácsonyi Ünnepi Hetek Szegeden

Szeged, a napfény városa, november 24-én felölti ünnepi fényeit, melyekben december 24. napjáig gyönyörködhetünk. A Karácsonyi Ünnepi Heteknek idén is a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics tér ad otthont. Minden nap különféle programok várják kicsiket és nagyokat egyaránt, kikapcsolódási lehetőséget és közös hangolódást biztosítva a közeledő ünnepekre.

A Dóm téren találhatjuk meg a kézműves adventi kirakodóvásárt, az Adventi Csokoládé Manufaktúrát és ne féljünk elveszni Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusában sem!  Először érkezik Szegedre a Bogyó és Babóca kiállítás, két év kihagyás után pedig ismét tanúi lehetünk egy igazán extrém Jégszobrász Látványshow-nak.

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fényfestést is megtekinthetjük Szegeden, ezúttal a Fogadalmi Templom falait színezik be különböző fényekkel. A templom előtt kap ismét helyet a város óriási adventi koszorúja, melyen a gyertyákat vasárnaponként öt órakor gyújtják meg közösen a város lakói. A Széchenyi tér ismét megtelik a jól ismert faházikókkal, melyek forralt borral, különböző ital- és kulináris különlegességekkel várják a látogatókat. Ha nincs még ajándékötletünk szeretteinknek, inspirálódhatunk a kézműves portékák között.

Az Angyalvárban Szeged óriás építőkockáival játszhatnak a legkisebbek, illetve Szeged Nagy Mesekönyve sem maradhat ki a sorból. A Szegedi Téli Játékok óriási LED falán pedig a virtuális sportokat kedvelők mérhetik össze tudásukat és természetesen idén is keresik Szeged legfinomabb mézeskalácsát a Szegedi Mézeskalács Készítő Versenyen. A Dugonics térre pedig érkezik a hat méteres világító csodaszarvas, hogy ismét elfoglalja jól megszokott helyét.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza, a szegedi Dóm téren nyaranta megrendezésre kerülő opera, próza, hangverseny és daljáték előadások sorozata.

Rövid története

A 20. század elején a szabadtéri európai rendezvények sikerei a magyar szellemi élet képviselőit hasonló indíttatású fesztiválok megszervezésére sarkallták. Magyarországon az elsők között indították útjára a nyári színházat Szegedi Szabadtéri Játékok néven.

A játékok ötletét először 1926-ban Juhász Gyula, a szegedi költő vetette fel. A gondolatot a kulturális és politikai élet számos jeles képviselője támogatta (Kertész K. Róbert, Hevesi Sándor, Fülei-Szántó Endre, Vojnovich Géza). A főpróbára a lehetőséget a szegedi Fogadalmi Templom felszentelésére rendezett ünnepségsorozat adta 1930 őszén. Az árkádsorral körbevett templomtér kiváló akusztikájával ideális helyszínnek bizonyult a szabadtéri színielőadások megrendezésére. Az első előadásra – a Magyar Passióra, Hevesi Sándor rendezésében – 1931. június 13-án került sor. Ezt követően a szabadtéri előadások – töretlen sikerrel – minden év nyarán Szeged fő attrakcióját jelentették.

1932-ben, nagyobb szabadtéri nézőtér – ülőhelyek hiányában, a Szép Heléna című darabot a Tisza-parti Stefánia sétányon mutatták be. Azután 1933 júliusában a helyi katonaság a Dóm téren felállított egy 2500 ülő- és 2000 állóhelyet magában foglaló nézőteret. Innen számítható a Szegedi Szabadtéri Játékok tényleges megszületése. 1933. augusztus 26-án a Hont Ferenc rendezésében bemutatott Az ember tragédiája sikeréhez már hozzájárult egy 300 fős statisztéria, tánckar, honvédzenekar és kórus, a templomi orgona és már vetített színpadképek is.

A játékok megszervezése az első években a helyi sajtónál volt magánkézben. Az 1935-ös szezonban (Parasztbecsület, Cremonai hegedűs, Glaucos, és ismét Az ember tragédiája) úgy alakult, hogy a bevételek nem fedezték a kiadásokat, ezért a szervezést 1936-tól Szeged városa vette át. 

A Magyarországon egyedülálló szabadtéri sikersorozat első felvonásának a második világháború vetett véget, 1939-ben.

Az újrakezdés, 20 év kihagyás után, 1959. július 25-én következett el. Ezen az estén a Hunyadi László dallamaival kezdődött meg a Szegedi Szabadtéri Játékok második fejezete. Az „újkori” játékok több, mint 40 éve alatt – 142 darab 657 előadásán – már 3 millió nézőnél többen voltak kíváncsiak.

1984-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok újrakezdésének 25. évfordulójára a rendezvény kivívta az ország legnagyobb szabadtéri színháza címet.

HÍDI VÁSÁR 

A Szeged Napja rendezvénysorozat záróeseménye – Szeged régi vásáros múltjához méltó módon – idén is a Hidivásár lesz.

Május 20.-21.-én immár 18. alkalommal szervezi meg az Ördögszekér az ország egyik legnagyobb kézműves kirakodóvásárát a Belvárosi hídon és a Híd utcában. Válogatott kínálatában felvonultatja a hazai kézművesség színe-javát. Több mint 200 visszatérő és új kiállító egyedi, remekbe szabott, természetes anyagokból nagy odafigyeléssel készült portékáiból válogathat a nagyszámú látogatóközönség, akik vásárlásukkal a hazai kézműves alkotókat támogatják és bátorítják értékteremtő és hagyománymegtartó törekvésükben.

Az Oskola utca idén is Civilek Utcájává változik a vásár idejére, a legkülönfélébb tevékenységeket ellátó szervezetek, alapítványok és egyesületek munkájával és törekvéseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítók interaktív bemutatókkal, gyerekfoglalkozásokkal és játékos programokkal várják őket péntektől vasárnapig.

A Hidivásár több, mint vásár. Vidám sokadalom, utánozhatatlan élmény és hangulat, értékteremtő, szemléletformáló közösségi és kulturális esemény, várva várt ünnepe szegedieknek és a város idelátogató, visszatérő vendégeinek egyaránt.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat fergeteges zárónapjain ünnepeljük együtt Szeged városát, sísippal dobbal, nádi hegedűvel, jó borral, jó kedvvel!

Szegedi Borfesztivál május 12 és 21 között és Szeged napja Ünnepségsorozat

2017. május 12 és 21. között újra vár Magyarország legnagyobb bormustrája, a XXIII. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat - amelynek neve egyet jelent a szenzációsan finom borokkal, felejthetetlen élményekkel, egyedülálló hangulattal, jóízű baráti beszélgetésekkel, grandiózus koncertekkel, önfeledt mulatozással, gasztronómiai specialitásokkal, a magyar kézművesipar remekműveivel és a gyönyörű lányok városában, Szegeden!

Szegedi BOR TÉR

Az ország legkiválóbb bortermelői gyűlnek össze immár hetedik alkalommal a szegedi Dóm téren megrendezésre kerülő Bor téren. Eddig minden évben igyekeztek a szervezők becsempészni programjaik közé borkultúránk egy-egy szeletét, idén sincs ez másként. A Bor térre idén is kiváló szakemberek hozzák el boraikat, látogassanak el az eseményre és kóstolják meg a rendezvény borválasztékát és gasztronómiai különlegességeit. A legkiválóbb borokhoz természetesen a legkiválóbb muzsikaszó dukál, éppen ezért a Bor Tér az idei évben is színvonalas zenei programokkal várja a minőségi nedűk szerelmeseit.

Fedett Gokart

A gokart pálya a Szeged Pláza mélygarázsában található. Tökéletes kikapcsolódás hűvösebb idő estén is a teljes család részére. A gokartpálya autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető .

Webcím: www.szegedgokart.hu

Móra Ferenc Múzeum/Fekete Ház/Agóra/ Reök Palota

Töltődjön fel kulturális élményekkel. A Science Hotel kedvezményes belépőket biztosít a múzeumba vágyó vendégünknek. A belváros szívében található kiállítások, gyalogosan pár perc sétával megközelíthetőek.

Webcím: www.moramuzeum.hu

Tisza parti Élmény és Kalandpark

A Kalandpark közvetlenül a Tisza Parton, gyönyörű környezetében helyezkedik el. A 3200 méter hosszú kötélpálya különböző nehézségi fokokkal van ellátva, így mindenki sikerét és örömét lelheti benne. A kalandpark gyalogosan 20 percre található szállodánktól.

Webcím: www.tiszapartielmenyeskalandparkszeged.hu

SZEGEDI IFJÚSÁGI NAPOK

Szeged nyüzsög a fesztiváloktól. Szeged legnépszerűbb Fesztiválja A Szegedi Ifjúsági Napok számtalan koncerttel várja a zene szerelmeseit. A fesztiválon mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő zenét. A koncertek után 10 perces sétával már könnyen a szállodában pihenheti ki a fesztivál fáradalmait.

Webcím: www.szin.org

PARAPARK

Magyarország legeredetibb szabaduló játéka már Szegeden is, a Science hotel szomszédságában található. Fejtörőkön, rejtélyek megoldásán keresztül vezet kifele az út miközben odalent nem is sejtik, hogy a fejük felett néhányan épp a szabadságukért küzdenek
Nagyon népszerű a Szegedre érkező vendégek körében. A szállodától autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Megcsodálhatja, simogathatja vagy akár örökbe is fogadhatja a vadaspark állatait.

Webcím: www.paraparkszeged.hu

Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark Mórahalom

Feszty-körkép, "A magyarok bejövetele" c. monumentális festmény Feszty Árpád festőművész körpanorámája a honfoglalásról. Az 1896-os millenniumi ünnepségek egyik legfőbb attrakciója. Kulturális élmény mely mindenki számára kötelező. A szállodától 30 km távolságra található.

Webcím: www.fesztykorkep.hu

Csillagösvény Labirintus Ópusztaszer

A csillagösvény Élménypark Ópusztaszer második legnagyobb látványossága. Falai 3,5 km hosszan kanyarognak és a legendás csodaszarvast formázzák. Kijutáshoz magyar és angol nyelvű feladatsorokat kell megoldani. Nyáron is tökéletes kikapcsolódás mivel a szabadulás alatt párakapuk hűsítik a résztvevőket. A szállodától 30 km távolságra található.

Webcím: www.csillagosveny.com

Mini Hungary Makett Park

A szabadtéri kiállítóhely kéthektáros területen a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú makettek formájában. Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várják Önt élő közelségben a régi idők emlékeivel. Kiváló kikapcsolódás gyermekes családok részére is. A szállodától tömegközlekedéssel is könnyedén eljuthat mivel az út csak 30 percet vesz igénybe.

Webcím: www.minihungary.eu

Szegedi Anna Fürdő

Gyógyuljon és pihenjen egyszerre. Csodás kikapcsolódás, amely gyalogosan pár perc sétával is megközelíthető. A 120 éves Anna fürdő gyógymedencéi családok, baráti társaságok pihenését szolgálja.

Webcím: www.termalfurdo.hu

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Hűsítse le magát és fürdőzzön önfeledten. Kollégáink kedvezményes fürdőbelépőket biztosítanak a szálloda vendégeinek. A szállodától az élményfürdő könnyen tömegközlekedéssel vagy akár gyalogosan is megközelíthető.

Webcím: www.napfenyfurdoaquapolis.com

Foka ÖkoKikötő

Töltsön egy teljes napot a természetben. Béreljen kishajót vagy szervezzen egy napos kenutúrát a Maroson. Horgászat/vadászat

Webcím: www.okokikoto.hu

Szegedi városnéző kisvonat

A szegedi városnéző kisvonattal az utazás nem csupán egy kirándulás, hanem egy felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vegye igénybe Ön is a kisvonatbérlési lehetőséget szervezett csoportos programokra, fesztiválokra vagy családi eseményekre. Utasaink hangszórókon keresztül információkat kaphatnak az út során a látnivalókról, de bármilyen saját hanganyag lejátszására is alkalmasak járműveink. Élő idegenvezetést is tudunk biztosítani, igény esetén, több nyelven is. Városnéző kisvonataink városi illetve Euro régiós rendezvények állandó résztvevői.

Szegedi teke-és bowlingcentrum

A szegedi teke-és bowlingcentrum éjjel-nappali nyitva tartással várja a kikapcsolódni vágyókat! Különféle kedvezményes lehetőségei mind a diákokra, mind családi vagy csoportos foglalásokra kiterjed. Széles körű pályaválasztékait kellemes hangulattal fűszerezve vehetik igénybe az érdeklődők.

Szegedi füvészkert

Gyűjteménykezelés:
A gyűjtemények (pl. rózsakert, sziklakert, rendszertani gyűjtemény) gondozása, fenntartása, tervszerű gyarapítása, védelme, új gyűjtemények kialakítása jelenti az alaptevékenységünket, erre épülnek az alábbiak. 

A biológiai sokféleség bemutatása és megőrzése:
Hozzájárulunk a védett növények génállományának megőrzéséhez, több mint 40 védett fajt ismerhetnek meg a látogatók. A védett növények hazánk nemzeti kincsei közé tartoznak, olyan növényünk is van, amely kizárólag Magyarországon él. A távoli vidékek fajai közül elsősorban a gazdaságilag hasznos (táplálék-, ipari- és dísznövényeket) mutatjuk be.

Oktatás-kutatás, ismeretterjesztés:
A füvészkert, mint egyetemi egység, elsősorban az egyetemi oktatást és kutatást szolgálja. Igen fontos tevékenység azonban a környezettudatos szemléletmód kialakítására szolgáló közoktatás és ismeretterjesztés. Ezt szolgálják a természetismereti foglalkozások, a tanórán kívüli foglalkozások, a hétvégi családi programok és az eseti kiállítások is.

A szabadidő tartalmas eltöltéséhez:
A fenti programok mellett a tiszta levegőjű kertben tett séta is lehetőséget biztosít. Azon munkálkodunk, hogy elsősorban a park rész kialakításával esztétikai élményt nyújtsunk, s a növények szépsége mellett diorámákban bemutassuk a kert madarait. Sokat közülük élőben is láthatnak a türelmesebb látogatók, s különösen tavasszal éneküktől hangos a kert. Madárodú- és madáretető bemutatónkkal arra ösztönözzük látogatóinkat, hogy saját környezetükben is madárbarát kerteket alakítsanak ki.

Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház a belváros szívében a különféle műfajok széles repertoárjával várja az érdeklődőket. A színház sokszínű múltja már számos filmrendezőt is megihletett, illetve számos híres színész megfordult már a Nemzeti Színház színpadján.

Szegedi Műjégpálya

A Műjégpályát, a Szegedet Szabadkával összekötő, nemzetközi forgalmat lebonyolító út mellett találhatjuk. Egy 60 x 30 m-es, fedett, 1000 férőhelyes, lelátós, fedett műjégpálya áll az jégkorongcsapatok, a korcsolyázók és a közönség rendelkezésére október közepétől április elejéig. Péntek esténként nagy népszerűségnek örvend, és jelentős tömegeket vonz a látványos, hangulatos JEGES EST. A jégmentes időszakokban is hasznosításra kerül a csarnok: lábtenisz mérkőzések, termékbemutatók, kulturális események kerülnek megrendezésre, illetve évek óta nemzetközi kajak-kenu versenyek akkreditációs helyszínéül szolgál.

Makói Hagymatikum

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tervei alapján készült, Európában egyedülálló, organikus épületben esztétikai élmény is a fürdőzés. A nevében és megjelenésében is megújult makói gyógyfürdő a termálvíz és a marosi gyógyiszap erejével ad enyhet a gyógyulni vágyóknak, egyedülállóan szép wellness részlegével pedig a kikapcsolódás élményét nyújtja a családoknak és a baráti társaságoknak.

Maros Kalandpart – Makó

A 4 méter magasságban lévő 29 feladatból álló kötélpálya, mely a festői Maros folyó mellett húzódik, igazán nagy izgalmakat nyújt azoknak, akik próbára akarják tenni ügyességüket, kitartásukat és erejüket. A kalandpart pályáit egészen pici gyermekek és felnőtt haladó szintű mászók is igénybe vehetik. De nemcsak a pályák, hanem maga a kalandpartot körül ölelő lombkorona sétány és a Maros part is megannyi látványt nyújt a kirándulni vágyók számára.